Varmende kjøttsuppe til en kald dag

Varmende kjøttsuppe til en kald dag

Årstiden vi er inne i nå byr på stadig væromslag, fra nydelig vinterlandskap til vårlige vibber og til grått og surt høstvær. På slike kalde dager er det deilig med en varmende, kraftfull og salt kjøttsuppe. Her får du min favorittoppskrift som er godt likt av alle her i huset. 
Oppskriften gir ca 5-6 gode porsjoner.

  • 1 røkt svineknoke på ca 1 kg
  • 2 ts. Grov pepper 
  • 2-3 ts. Rosmarin eller timian
  • 1 blokk kjøttbuljong
  • vann til å dekke knoken

Ha alt i en gryte og pass på at knoken er helt dekket av vann. La koke i 2 timer eller helt til kjøttet løsner lett fra beinet. Ta svineknoken ut og la den avkjøle seg nok til at du kan fjerne beinet, fettet og dele opp kjøttet i passende biter. Kraften siler du over i en ren gryte.

I gryten med kraften tilsetter du:

  • 4 store poteter delt passende biter
  • 4 gulrøtter i passende biter
  • 1 liten kålrabi skrelt og delt i biter
  • 1/2 purreløk i skiver
  • 3 ss. Bulgur eller byggris
La alt koke opp og tilsett mer vann om nødvendig. Tilsett kjøttet og la alt småkoke til grønnsakene er møre. Server med flatbrød, loff eller hjemmebakte grove rundstykker.
Tilbake til bloggen

Phil&Ave

Vi fører et selektivt utvalg av kvalitetsvarer til hjem og velvære. Vi har fokus på økologiske, bærekraftige, veganske og miljøvennlige produkter. Vi velger kvalitet framfor kvantitet og med tidløst design som varer.

Ta meg til nettbutikken